2014. december 4.

Hóvégi hírösszefoglaló 10 pontban: November

Bár kissé megkésve - köszönhetően az erre a hétre összezsúfolt félévzáró vizsgáimnak...  - de megint összegyűjtöttem az előző havi könyves-filmes híreket. :)

Filmes berkekben

1. Megérkezett a The Duff első előzetese! Felemás érzéseim vannak, mert az első fele egész jónak tűnik (legalábbis a könyvből sok momentumot felismertem), viszont a trailer másik fele még csak nem is emlékezetet az eredeti sztorira... 2. A Büszkeség és balítélet meg a zombik regény filmadaptációjához megjelent az első jelenetkép a Bennet lányokról.  
3. A Divergent folytatásához, az Insurgent - A lázadó film első teaser trailere megérkezett, kellemes, helyett kellemetlen csalódást okozva. Amellett, hogy Tris egy pókemberré változott, az új poszter nagyban emlékeztet a Futótűzéhez. Oké, hogy ugyanaz a stúdió, de szerintem nem kéne minden egyes disztópiás sztoriból Éhezők viadalát csinálni... 4. A tavalyi év legsikeresebb mamipornója, a Szürke ötven árnyalatának könyvadaptációja szintén új előzetest kapott. Egy szó, cheesy. Nem fogok érte rohanni a moziba...


5. Jövőre két meseadaptáció is jön (vagyis három az Into the woods januári hazai premierjével), amelyek közül az egyik Hamupipőke történetének feldolgozása lesz. Ehhez érkezett meg az első előzetes, ami meg mondom őszintén, enyhe csalódást okozott. Látványosnak látványos, de nem úgy tűnik, hogy hozzáadtak volna bármi pluszt az eredeti meséhez. Persze azért meg fogom nézni, mert szeretem a mesefeldolgozásokat, de remélem lesz benne pár csavar. 


6. Ellenben a Pan film trailere, ami Pán Péter eredeti történetét dolgozza fel, szerintem elképesztő, ráadásul a sztori is nagyon izgalmasnak látszik. A karakterposzterek pedig szintén ötletesek. Mindenképp várós.

7.  Újabb előzetes érkezett a Hetedik fiúhoz, amelynek hazai premierje most december 25. 8.  Ahogy a készítők remélték, Az Éhezők viadala legújabb része, Mockingjay Part 1 hatalmas siker, mert folyamatosan dobogós helyen áll a box office-ban. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a legpopulárisabb YA film franchise része, az viszont annál megdöbbentőbb sokak számára, hogy a korábbi filmek sikereit ennek ellenére nem sikerült felülmúlnia. (Bár nekem van pár tippem, hogy ennek oka a legkevésbé kedvelt részhez köthető...) Érdekesség viszont, hogy a Lorde-féle Original Soundtracket, valamint sok más mai popzenét megelőzte iTunes-on a Katniss énekelte Hanging tree... :D


Könyves berkekben


9. December 9-én jön végre magyarul is a The DUFF! Mondjuk érdekes választás az alcíme - A pótkerék - de ettől függetlenül csak ajánlani tudom, mert az egyik legjobb YA könyv volt számomra idén.

10. Hosszú várakozás után megjelent végre Marissa Meyer Scarletje. Sajnos mégsem örülhetünk neki, mint kellene, mert a kiadó nem hajlandó hasonló kiadásban folytatni a sorozatot. Ugyanis az eredeti borítót lecserélték (ami bár nem olyan vészes, de ha az első eredetivel volt, akkor miért?), és puha kötésű lesz. A Cinder meg keménykötésű volt - ez most hogy fog kinézni a polcomon???

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése