2015. február 14.

Valentin napra maradt...:Filmajánló

Semmi kedved ahhoz, hogy az idei Valentin napon az év pornófilmjét nézzed Miss Belső Istennővel és Mr. Szürkével, romantika gyanánt? Vagy eleve nincs kedved kimozdulni a lakásból? Sokakkal megtörténhet, hogy pont erre a napra szedünk össze valami betegséget vagy átmeneti depit - ami februárban egyáltalán nem nehéz - és már semmihez sincs kedvünk, de ha szeretnél mégis egy hangulatos romantikus filmet látni, hódolva az év legrózsaszínűbb napjának, összeszedtem pár tavalyról maradt különleges szerelmi történetet egy posztban. 

About Time (Időről időre)

Egy aranyos romantikus történet, időutazással és emberi karakterekkel, akik mi is lehetnénk, mert ugyanúgy lehetnek esetlenek, ugyanúgy törekedhetnek a tökéletességre, és ugyanúgy szerethetnek olvasni, mint a film hősei. A film a történet alatt több kérdést is feszeget, mint például, meddig mennél el a boldogságért, vagy mit kezdhetnél az időddel, ha akkor változtathatnád meg a múltadat, amikor akarod... 

Kiknek ajánlom? Ha valami cuki, misztikus és mondanivalóval teli filmre vágysz egy csipetnyi angol humorral vegyítve...Mr. Morgan's Last Love (Mr. Morgan utolsó szerelme) 

Ötletes cím, kissé kétértelmű jelentéssel (de megnyugtatok mindenkit, semmi perverz nincs a filmben). Egy özvegy öregúr története, aki felesége halála után teljesen elveszve érzi magát, és mégis képes talpra állni egy fiatal, párizsi tánctanár segítségével. A legszebb az, hogy ez a film megmutatja, sosem késő kijavítani a múlt hibáit, és sosem késő még élni egy kicsit. 

Kiknek ajánlom? Ha egy szokatlan  páros viszontagságaira vágysz Párizsban, a romantika városában...Winter's Tale (Téli mese) 


Egy igazán télies történet, varázslatos hangulattal és egy gyönyörű, tragikus szerelmi történettel, melynek a főhőse egy betörőnek és egy titokzatos lánynak időn és téren átívelő románca. Bár volt benne pár wtf momentum, de összességében a film atmoszférája és a cselekmény egy nagyon különleges élményt nyújtott.

Kiknek ajánlom? Ha szereted az igazán téli hangulatú, időtlen love storykat...


Endless Love (Végtelen szerelem)

A New Adult könyvek szerelmeseinek való film, mely két, különböző családi hátterű fiatal első szerelméről szól. A domináns szerelmi szál mellett viszont egyéb, társadalmi problémákat is feszegetett a sztori, amitől sokkal drámaibb hangvételt kapott ez a nyárias hangulatú romantikus történet. 


Kiknek ajánlom? Ha reménytelen romantikus vagy és  egy minden akadályt legyőző tinirománcra vágysz...
Her (A nő)Nincs még egy romantikus film, ami kevésbé lenne bizarrabb és elgondolkodtatóbb, mint A nő.  Nem azért, mert a főhős beleszeret egy számítógépes hangba, hanem, mert  a mai, 21. századi társadalom pontosan olyan irányba tart, mint ennek a filmnek a szereplői. Ami rémisztő, ha jobban belegondolunk. A személyes kapcsolatokat mellőzve a virtuális világba menekülnek, ahol minden "könnyebbnek" tűnik. Még szerelmet találni is, mert egy tudattal rendelkező operációs rendszer sosem fog ellent mondani neked...

Kiknek ajánlom? Ha eleged van az átlagos romantikából és valami furcsára, egyben hihetetlen elgondolkodtatót néznél...Ti szerettek romantikus filmeket nézni ezen a jeles napon? 

4 megjegyzés:

 1. Az About Time nagyon jó :) A Winter's Tale listás, ahogy a könyv is ;) A Mr. Morgan's Last Love pedig régóta érdekel, de valamiért elfeledkeztem róla :O

  A kérdésedre válaszolva: jó lett volna ma megnézni valami romantikusat, de sajna nem volt rá időm :D Igazából már egy romantikus könyvre vágyom (tudom is, mit fogok olvasni), csak előbb be kell fejeznem a Vágy és vezeklést - ami szintén lassan megy, mert közbeszólt az élet :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vagy egyedül ezzel. :D Nálam most a Love, Rosie van soron olvasásban, de nincs igazán időm, se energiám olvasni. Max. egyszer-egyszer filmet nézni, mint Valentin napom a Kingsmant. Oké, utóbbi túl romantikus, de most tudtam moziba menni. xD

   A Vágy és vezeklés nálam is várólistán van, viszont inkább a filmadaptációja (főleg a casing és a sztori miatt). :D

   Törlés
 2. Oh, de jó tippek! Az elsőt láttam, imádtam, de a többi 4-et megjegyzem magamnak, jónak tűnnek :)) Pedig még csak a Téli meséről hallottam közülük.
  (Off: Endless Lovenál nálam nincs kép.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak javasolni tudom őket, Valentin naptól függetlenül. :))
   (Off, köszi, hogy szóltál, cseréltem. Sajnos sosem tudom, hogy egy-egy kép csak nálam tűnik el, vagy mindenki más gépén is...)

   Törlés